Filipijnen 2016

Van 10 tot 23 november 2016 ben ik op de Filipijnen geweest om het Evangelie te prediken en om jongeren te bemoedigen in hun geloof.

Nadat ik er vorig jaar met Jaap Dieleman was geweest, ontstond het plan om dit jaar weer te gaan. Eindelijk was het dan zover. Jaap kon deze keer helaas niet, maar in plaats daarvan ging mijn vriend Hans Rietvink mee. Na een lange reis van 15 uur arriveerden we in Manilla.

We hebben vier jeugdevents gehad in Cavite, Tarlac en in San Jose. Er waren geweldige jeugdbands en rappers die helemaal uit hun dak gingen voor Jezus. Wij spraken over het thema: “Kom in actie en volg Jezus!” We hebben met deze events ruim 1300 jongeren kunnen bereiken.

 

In Balok was het meer een openluchtgenezingsdienst. We spraken over Jezus en over genezingen. Het was echt bijzonder omdat er zulke mooie wonderen gebeurden. De man in het witte t-shirt, hier links op de foto met rechts pastor June Tehero, liep te strompelen met een ijzeren stok. Hij kon ook niet goed zien en spreken. Ik legde mijn handen op deze man en bad. Vervolgens keek hij mij verbaasd aan en zei vol verbazing: “Jezus!” Met tranen in zijn ogen getuigde hij hoe Jezus hem had aangeraakt. Als Hij je aanraakt wordt alles nieuw, en dat gebeurde ook met deze man.

Ik geloof dat de vele wonderen die gebeurd zijn, een grote impact zullen hebben op de dorpsbewoners die niet gelovig zijn. Door het zien van deze wonderen worden ze nieuwsgierig en en hongerig naar het ware Evangelie van Jezus.

 

Daarna zijn we naar de plaats Dolores gegaan en hebben daar een openbare school bezocht om alle 136 kinderen van deze school van eten te voorzien. We gaven hen krachtvoer. Het was een soort goed gevulde erwtensoep, maar dan op z’n Filippijns. Veel kinderen uit dit gebied krijgen niet genoeg eten en sommige van hen zijn ondervoed. Kinderen blijven een kwetsbare groep en dat raakte ons hart. Bij het geven aan deze kwetsbare kinderen krijg je zoveel warmte terug zonder dat je erom vraagt. Persoonlijk heeft het heel wat met mij gedaan. Ik heb besloten om er in de toekomst meer mee te gaan doen. Op alle campagnes en events kwamen we niet met lege handen. Eten is belangrijk dus hebben we gegeven wat we konden geven.

 

Daarnaast hebben we ook drie evangelisatie campagnes gehouden in de dorpjes: Cavite, St. Eustachio en in Balok.
Hans sprak in Cavite. Er kwamen zeker zestig mensen naar voren die een keuze voor Jezus maakten. In diezelfde campagne bad ik voor een vrouw die volkomen blind was aan één oog. God deed een groot wonder want in bijzijn van de 300 aanwezigen opende God haar blinde oog en kon ze weer volledig zien. Een jonge vrouw, die met spoed op weg was naar het ziekenhuis, liep langs de campagne en bleef luisteren. Ze werd geraakt en wilde heel graag gebed. We baden voor haar en ze werd door Jezus genezen, zodat ze niet meer naar het ziekenhuis hoefde te gaan. Echt heel bijzonder!

 

In St. Eustachio was onze laatste campagne. In dit dorpje was nog geen kerk.  Er kwamen zo’n 300 personen op deze campagne af. Ik had een sterk verlangen om ze allemaal te winnen voor Jezus. Met minder wilde ik geen genoegen nemen.

Hans begon en warmde de menigte op. Daarna deed ik er nog een schepje bovenop, tot iedereen laaiend enthousiast was. Op het hoogtepunt deed ik een oproep om hun leven aan Jezus te geven. Als een man, kwam zo ongeveer de hele menigte naar voren op Jezus aan te nemen. Ook het dorpshoofd maakte een keuze voor Jezus. Het was geweldig en God bevestigde Zijn Woord met heel veel wonderen.

 

De laatste twee dagen zijn we samen met een aantal pastors en het campagneteam er een paar dagen tussenuit geweest in een huisje aan zee. Daar zijn alweer nieuwe plannen geboren om te zijner tijd terug te gaan.
Ik heb een verlangen om te groeien en meer mensen te bereiken. Onze partners vroegen mij of ik terug wilde komen om campagnes te gaan houden in het zuiden van de Filipijnen. We spraken over campagnes waar we zo’n 10.000 man per avond bereiken. Dit is een droom die werkelijkheid kan worden. Ik bid en geloof dat God mij klaar zal maken om deze grotere oogst binnen te halen. Bidt u met mij mee?

Help ons met het verspreiden van het Evangelie, want het redt mensenlevens.