Filipijnen 2015

Samen met Jaap Dieleman van stichting De Heilbode ben ik het Evangelie bekend gaan maken op de Filipijnen. Er werden seminars voor koppels en leiderschapstrainingen georganiseerd. Wij hebben drie Evangelisatie campagnes gehouden in de achterbeurten en in verschillende kerken hebben we gesproken worden. Het was fantastisch om het Evangelie op de Filipijnen te mogen verspreiden.

10-11-2015 vertrok ik samen met Jaap Dieleman naar de Filipijnen met z’n tweeën begon mijn eerste zendingsreis ver weg over zee. Jaap verzorgde de leiderschapstrainingen en het huwelijksseminar en ik zal tijdens de Evangelisatie campagnes spreken. Het verlangen om meerdere mensen te bereiken met het Evangelie wordt werkelijkheid, maar wat was ik zenuwachtig om te spreken voor een grote groep mensen. Mijn eerste campagne was in de plaats Rosales Sanbreno (Tarlac). Het eindresultaat was geweldig, want ruim 100 personen kozen voor Jezus en de wonderen van genezing volgden. Slechte ogen werden hersteld en de dove gingen weer horen. God bevestigde Zijn woorden met daden.

 

Op de derde campagne in Santa Roza was nog geen kerk en de mensen daar hoorden het goede nieuws. Het leuke was dat sommige kinderen nog nooit een blanke hadden gezien. Hier deed ik voor het podium een gebed voor een vrouw die niet zelfstandig kon lopen, maar na het gebed liep zij met een lach op haar gezicht. Ook hier namen z’n 100 personen een keus voor onze Here Jezus en vele werden genezen. God is trouw aan Zijn woord. En hier komt nu een kerk.

Er kwam een extraatje voor mij, want ik mocht ook op een jeugdconferentie spreken. 15 jeugdleiders hebben we gedoopt met de Heilige Geest en zij begonnen in tongen te spreken. Er was gelijk een Evangelisatie campagne georganiseerd voor de jeugd en ik zal hier de spreker van zijn. Helaas moest ik een dag van te voren afzeggen, want ons vliegtuig vertrok rond dat tijdstip.

Dit wordt zeker nog ingehaald de volgende keer.

Er was ook een extra campagne geregeld in Nueva Ecija en dit was voor tieners van een middelbare school. Het was vrij lastig om voor een groep van 160 tieners te spreken, want wat je ziet zijn de meeste ongeïnteresseerd aan het luisteren, maar toen ik de oproep deed voor een nieuw begin koos iedereen voor Jezus en de gebeden met tranen logen er niet om. Halleluja!!!! Prijs God!!

Ontspanning in een vol programma is heel belangrijk en zo hebben we op een heerlijk eilandje in de Filipijnen (Puerto Gallera) lekker een huwelijks seminar gedaan en veel ontspanning gehad. De nothing box is heel belangrijk voor de mannen, en voor een goed huwelijk als het gerespecteerd wordt. Er is veel gelachen in twee dagen tijd, maar het duurde kort en we moesten weer terug naar vaste land om verder te gaan met ons drukke programma wat vooral voor Jaap klaar lag. Vol goede moed vervolgen wij de missie trip.

De laatste campagne die we hielden was in San Pedro (Lagune). De pastor hier was vroeger een crimineel en zat in de drugs. Het was een gevaarlijke buurt waar nog veel drugs wordt gebruikt. Kinderen zijn hier de dupe van en beginnen al jong met deze troep. Deze plek hield mij persoonlijk al een hele tijd bezig i.v.m. mijn verleden als ex-drugsdealer en gebruiker. Zenuwachtig begon ik weer aan deze campagne en begon het goede nieuws te vertellen en wat jezus voor mij allemaal heeft gedaan. Het was erg moeilijk om de mensen naar voren te krijgen, maar gelukkig dankzij Jaap die veel ervaring heeft en waar ik nog zoveel mag van leren kwamen er vele mensen naar voren. Soms is er gewoon strijd om een ziel en dat merk je enorm. Maar met de juiste vaardigheden win je deze strijd en zo heeft Jaap mij twee keer goed geholpen tijdens een campagne waar ik enorm dankbaar voor ben. Tijdens deze campagne hadden 300 mensen zich gemeld, maar er zijn ongeveer 100 personen die een keus maakte.

Het Evangelie leeft vandaag de dag nog steeds. Wij gaan ervan uit dat er z’n 500 personen in 4 campagnes een keus voor Jezus gemaakt hebben, maar het kan ook meer zijn. Bereik de onbereikbare met het goede nieuws en dat is gebeurd. To be continued………

 

Help ons met het verspreiden van het Evangelie, want het redt mensenlevens.