Wonderen

Zij vertrokken en reisden door alle dorpen, en zij verkondigden het ​Evangelie​ en genazen overal de zieken. – Lukas 9:6

Ogen gaan open

Ik werd aangesproken op een braderie door een vrouw en zij zei: Ik had gezien dat jij hier was en ik heb mijn dochter meegenomen, omdat zij tunnelvisie heeft en ongeveer 1 meter zicht heeft en daardoor heel angstig is. Deze jonge dame was erg paniekerig om zich heen aan het kijken. Ik besloot pratend en langzaam haar kant op te gaan en vroeg toestemming om mijn handen op haar hoofd te leggen. Nadat mijn handen op haar hoofd lagen begon ik te bidden en na mijn gebed liep ik +- 5 meter van haar vandaan en vroeg: ”hoeveel vingers steek ik op”? Zij zei: 5 vingers, maar ik stond toen bij een kraampje waar kleding verkocht werd en deze dame begon de details van de kleding stukken op te noemen.
Haar moeder liet een snoepje vallen en de dochter pakte dat snoepje gelijk op, waarop de moeder zei: ”dit is een wonder een wonder”. De jonge dame die zo paniekerig was wilde niet meer weg en zij heeft lekker mee gebeden voor andere mensen.

Botbreuken verdwijnen

Tijdens de dienst in E.G.Hillegom zat er een jonge vrouw met haar voet in het gips en ze verging van de pijn.
Ik vroeg of ik mocht bidden?Ik pakte haar voet en bad. De tranen liepen over haar wang en dat waren geen tranen van pijn, maar de Heer raakte haar aan. Na het gebed stond en liep zij op het gips zonder pijn.
Een paar dagen later is ze naar de dokter gegaan en die kon het niet geloven, want hij had de foto’s erbij van de voet en wilden de voet opnieuw in het gips zetten. Zij weigerden dit, want het was genezen. De dokter noemde haar een wonderkind en kon het niet vatten.

De pijn is weg

Ik was op een drukke winkelstraat het Evangelie aan het brengen. Er kwam een jongen voorbij die vroeg wat ik deed? Ik vertelden dat ik het Evangelie breng en bid om het te laten zien. Deze jongen had gebeden om mensen die hier het Evangelie gingen brengen. Hij vertelden dat hij erge hoofdpijn had en er nooit meer van af zou komen volgens de dokter en er maar mee moest leren leven. Na mijn gebed was de pijn er nog, weer bidden. Nog steeds pijn zegt hij. En weer bidden en nog steeds pijn. Weer bidden en nog steeds pijn. En weer bidden en de jongen had nog steeds pijn. Deze jongen had gebeden, dat er mensen zouden komen om te bidden, dacht ik. En ik bad weer en ik vroeg en nu? De jongen reageerde zo blij en dankbaar, de pijn was weg, helemaal weg.

Genezen van depressies

Ik was op een markt in Amsterdam en er kwam een vrouw bij mij en die vertelde dat ze depressief was. Ik vroeg of ik voor haar mocht bidden en dat was goed. Na dat gebed vroeg ik aan de vrouw hoe het ging? Deze vrouw vertelden dat zij helemaal warm werd en de druk die op haar hoofd was verdwenen is. Ze trok haar portemonnee om te betalen, maar ik vertelden dat alles wat van Jezus komt gratis is en er geen geld voor wil hebben.
Ze vertelden dat haar dochter ook depressief was, waarop ik zei: ” Laat haar hier komen ”. Deze dochter zocht mij op en ik bad met haar. Zij vertelden precies het zelfde, zij werd warm en de druk van haar hoofd verdween.
Deze dames kenden Jezus al.

Blinde vrouw krijgt haar zicht terug

Ik was in Amsterdam op een markt het Evangelie bekend aan het maken. Een vrouw pakte onverwachts mij bij de mouw en zij zei: ”Jongeman ik vraag niet om een duur huis, ik vraag niet om een dure auto, ik vraag niet om veel geld”?   Ik vroeg: wat wilt u dan? De vrouw zei, dat ze graag weer wilden zien en dat zij reuma heeft in heel haar lichaam. Deze vrouw werd begeleid door haar man. Ik begon te bidden in de naam van Jezus en zag dat de vrouw begon te draaien, ik besloot de vrouw aan de kant van de drukke straat te laten zitten en bad verder. Er keken veel mensen mee op dat moment. Na het gebed vroeg ik aan de vrouw ” hoeveel vingers steek ik op”? Deze vrouw heeft bijna 45 min. gehuild, omdat zij weer kon zien en haar reuma was helemaal weg.

De vrouw kwam uit Amersfoort vertelde ze en de Heer zei tegen haar van ”ga naar Amsterdam, daar is een jongen aan het bidden en laat deze jongen voor je ogen bidden” Ik prijs en dank onze Vader hiervoor. Veel mensen die erbij waren vroegen om gebed en iedereen genas. Zo werd Jezus en de Vader verheerlijkt.

Oppervlakkige ademhaling verdwijnt

Ik zat op een stoeltje in een winkelcentrum te tobbe met mezelf. Ik zie een vrouw in een scootmobiel en ik sprak haar aan.
Ik vroeg hoe het met mevrouw ging? Ach zegt ze, ik heb pijn in me rug, bekken en knie. Ik heb een oppervlakkige ademhaling, waardoor ik erg benauwd ben en in een scootmobiel zit. Zij vertelden ook dat ze borstkanker gehad heeft en daardoor zijn haar lymfeklieren in de rug verwijderd.
Ik vroeg aan de vrouw: ” wilt u weer normaal ademhalen “? Ken dat? zegt zij. Ik begin te bidden en na gebed vroeg ik of ze diep wilden ademhalen? De ogen van mevrouw sprongen er bijna uit van de hoeveelheid lucht die zij tot zich nam. Zij was zo verbaast en zat met haar hand voor de mond. Ik zei tegen de vrouw ”lekker hé, geniet er maar even van’‘ Ik bad verder voor de rug, heup en knie en haar lymfeklieren die verwijderd waren door de arts. Zij genas van alle problemen. Deze vrouw heeft Jezus aan genomen in haar leven. Ik zei tegen de vrouw ” ga naar huis en ruim lekker alles op, waarop de vrouw zegt ” ik ga de tuin in, dat heb ik al zolang niet meer gedaan”. De vrouw begon ineens raar te bewegen en riep ” het kriebelt in mijn rug ”
Ik vroeg wat gebeurd met u? Ze zegt: ” het kriebelt van binnen in mijn rug ”. Ik zei: ” dat moeten dan wel je nieuwe lymfeklieren zijn”.
Prijs God!

Kraakbeen komt terug in voet

Een vriend van mij had in zijn jeugd een stenen muur op zijn onderbeen gekregen. Door dit ongeluk was zijn kraakbeen verdwenen in zijn enkel. De pijn die hij voelde had veel invloed in zijn privé leven.
Mijn vrouw vertelden dat hij op een hoogte punt zat en dat de gedachten kwam van ” haal me voet er maar af ”.
Onze Vader sprak tegen mij dat ik naar hem toe moest gaan die avond. Ik gaf er in de avond geen gehoor aan, omdat ik moe was en deze jongen had ik al lang niet meer gesproken. Deze vriend van mij belde opeens (toeval)? Ik zei tegen hem kom maar langs. Hij kwam voor verzekeringen voordeel deal, maar ik keek uit naar het moment om voor zijn onderbeen te bidden. Nadat hij klaar was met zijn praatje vroeg ik of ik voor zijn onderbeen mocht bidden? Hij liet merken dat hij dat graag wilden. Na het gebed kon hij het niet geloven, maar zijn been was weer inzetbaar. Na een week kreeg ik te horen dat de pijn weer terug was en ik vroeg aan God wat er was? Onze Vader liet weten dat hij zich moest bekeren. Ik belde hem en vroeg of ik langs mocht komen en dat mocht. Ik zei tegen hem: ” Je weet wat er moet gebeuren, zullen we ”. We baden en hij koos voor Jezus en ik bad weer voor zijn onderbeen en de pijn was weg en er was vrede bij hun thuis. De volgende dag was de pijn weer terug en ik begon aan mijzelf te twijfelen. Ik stuurde mijn vriend een sms van ” wij gaan hardlopen, dat geloof ik ”. Het lag niet aan mijn geloof, dat weekend dat volgde heeft hij een zonde beleden en hij is sinds dien weer inzetbaar met zijn onderbeen.
Jezus weet wat het beste is!

Verkeerd ontwikkeld/gehecht spieren in haar rug genezen

Ik sprak een jong koppeltje aan en een jonge dame vertelde dat haar spieren verkeerd zitten in haar onderrug vanaf haar geboorte. Ik vroeg of ik mocht bidden en zij lachte samen met haar vriend. Ik kreeg toe stemming om te bidden en na het gebed keek ik haar aan. Zij zegt: ” Ik voel tintelingen van de spieren in de rug door de benen naar de voeten gaan en het werd warm. Deze dame voelde de genezing en maakte bewegingen die zij nooit eerder gedaan heeft. Haar vriend geloofde het niet, waarop ik vroeg ” je vertrouwt je vrouwtje toch en dat zij geen leugenaar is”? Ja, zei haar vriend. Met deze jongen dame heb ik verder gebeden en zij heeft Jezus aangenomen.

Gebroken pols geneest

Ik en een vriend van mij spraken wat 12-jarigen aan en spraken over het geloof. Die gastjes waren nogal stoer toen er 16-jarigen bij kwamen staan en helemaal toen er een paar van 18 bij kwamen. Eén van die jongens wilden blijven praten, want een paar gasten gingen drank halen en gaf hun geld mee. Ik zag dat hij in het gips zat met zijn pols en ik zei tegen hem ” wat wij nu vertellen kunnen we bewijzen ”. Hij vertelden dat zijn pols gebroken was en pijn deed bij het bewegen van de pols. De groep die erbij was en stoer aan het doen waren keken nu ik de pols vastpakte. Ik bad voor de pols en die jongen keek verbaast dat hij zijn hand pijnloos kon bewegen. Die groep die stoer deed was eindelijk stil.
Ik vertelde tegen deze jongen dat als hij thuiskomt, lekker op zijn kamer moest gaan zitten en met Jezus kon gaan praten. En weet u wat deze jongen zei? Meneer, dat ga ik echt doen hé, echt waar.

Help ons met het verspreiden van het Evangelie, want het redt mensenlevens.